Menestyvä LinkedIn-profiilikuva – 10 vinkkiä

Ei näin

Ei näin

Menestyvä LinkedIn-profiilikuva. Minkälainen on profiilikuvasi?

Onko sinulla LinkedInissä profiilikuvana Thaimaassa otettu bikinikuva? Oletko ajatellut, että hassu pukeutuminen tai tyhmä ilme olisi kiva kuva LinkedInissä? Vai eikö sinulla profiilikuvaa lainkaan?

Yhä useammin ihmiset ottavat ensimmäisen kontaktin sinuun LinkedInin kautta.

Voi olla, että sinulla on tulossa tapaaminen asiakkaan tai yhteistyökumppanin kanssa, tai potentiaalinen asiakas harkitsee yrityksesi palkkaamista. Tässä kohtaa kuvasi antaa ensivaikutelman sinusta ja yrityksestä, jota sinä edustat.

Kuvahan kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Johtajat haluavat tietää kuka olet kun he harkitsevat palkkaamistasi. He haluavat tietää, onko sinulla johtamistaitoja, oletko ystävällisen oloinen ja ammattitaitoinen. Kuva kertoo sinusta enemmän kuin uskotkaan. Kuvan perusteella luot ensimmäisen vaikutelman itsestäsi työntekijänä, yhteistyökumppanina tai asiakkaana.

Siksi sinulla on oltava edustava profiilikuva.

Tässä vinkit onnistuneeseen LinkedIn-profiilikuvaan:

1. Etsi käsiisi ammattivalokuvaaja.  Mikäli ystävä- tai perhepiirissäsi on ammattitaitoinen valokuvaaja, pyydä häntä ottamaan kuva. Jos ei, niin palkkaa ammattilainen.

2. Ole aito itsesi. Älä irvistä tai hymyile väkisin. Pyri olemaan luonnollinen ja aito.

3. Koko kuva käyttöön. Täytä profiilikuva reunoja myöten. LinkedIn-profiilikuvat näkyvät pieninä, joten yritä täyttää koko kuva kasvoillasi. Näin sinut tunnistetaan. Nyrkkisääntö: Olkapäät voivat vielä näkyä, mutta ei sen enempää.

4. Näytä ammattimaiselta. Pukeudu hyvin, kuin olisit menossa työhaastatteluun tai työtapaamiseen. Valitse asialliset värit, kuten musta tai sininen. Ei valkoista. Suositukset: Miehet, kauluspaita tai puku. Naiset, ei olkaimetonta mekkoa, liiallista meikkiä tai liikaa koruja. Eikä yliampuvaa kampausta.

Näin.

Näin.

5. Keep it simple! Ei hälyä taustalle. Ei lemmikkejä, kumppania, eikä Eiffel-tornia taustalle. Yksivärinen tai hillitty tausta. Älä rajaa itseäsi lomakuvasta.

6. Valitse tämänhetkinen kuva itsestäsi. Ei kuvaa, joka on otettu rippikoulussa. Ihmiset haluavat tunnistaa sinut kuvasta.

7. Ole johdonmukainen. Käytä samaa kuvaa kaikissa työympäristöissä ja kanavissa. Facebookissa profiilikuvasi voi olla hauska ja repäisevä, mutta ei LinkedInissä. Deittisaiteilla voit ottaa kissasi kainaloon, mutta et LinkedInissä.

8. Laita profiilikuvaksi laadukas kuva. Kuva ei saa olla pikselöitynyt, heikkolaatuinen tai suhruinen.

9. Kuva ei saa olla pidätyskuva. Kallista päätäsi ja hyödynnä ammattivalokuvaajan ammattitaito, jolla saat oikean kulman kuvaasi. Tuo ammattimaisesti parhaat puolesi esille.

10. Mieti kuvasi yleisö. Haetko työtä? Pyritkö antamaan asiakkaillesi vakuuttavan ja ammattimaisen kuvan itsestäsi? Kuvittele itsesi työtapaamiseen kuvanottohetkellä.

Rami SalomaaKirjoittaja Rami Salomaa on digitaalisen markkinoinnin kouluttaja, joka on tehnyt sosiaalisen median markkinointia ensimmäisten joukossa Suomessa. Rami on vastannut lukuisten yritysten markkinoinnista ja sisällöntuotannosta erityisesti asiakasviestinnän ja myynnin näkökulmasta. Hän on syventynyt LinkedInin juuri yrityksille tuomiin mahdollisuuksiin. 

 

 

LinkedIn koulutus yrityksellesi?  Lue lisää envisio.fi/linkedin-koulutus

LinkedIn: www.linkedin.com